3 soorten golf op een rijtje

golf / golfer

golf / golfer

Pitch en putt, minigolf en citygolf. Deze drie soorten golf lichten we vandaag toe. Hoe zien deze soorten golf eruit en wat zijn de spelregels? Wat we in ieder geval weten is dat alle soorten golf een perfecte activiteit zijn tijdens een familiedag, teamuitje, vrijgezellenfeest in Zwolle of vriendinnenweekend. 

Pitch en putt

De bedoeling van het spel is dat je de golfbal vanaf de afslagplaats naar de vlag toe pitcht. Na het pitchen ligt de bal op de green. Dit is het moment dat je kunt beginnen met putten. Dit golfspel wordt daarom ook Pitch en Putt genoemd. De bedoeling is dat je de bal in 3 slagen in de hole legt. De praktijk is echter anders.  De meeste mensen hebben hier vaak het dubbel aantal slagen voor nodig.

Minigolf

Een minigolfbaan (ook wel adventuregolf genoemd) is net even anders dan de klassieke midgetgolfbaan. We zouden kunnen zeggen dat deze banen de moderne midgetgolfbanen zijn. Net als bij Pitch en Putt moet de bal in zo min mogelijk slagen eindigen in de hole. Wanneer je dit doel niet in 7 slagen bereikt, is jouw beurt voorbij en krijg je 8 punten. De winnaar is degene die de minste punten na afloop heeft. Tegenwoordig zijn er ook veel glow-in-the-dark minigolf mogelijkheden. Dit is een leuke toevoeging op de klassieke minigolf!

Citygolf

Citygolf is een vorm van minigolf, maar dan is de stad de speelplek. Obstakels zoals fietsen, prullenbakken of reclameborden mag je niet verplaatsen. Een echte uitdaging dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *