Draadloze oortjes voor tijdens het sporten moeten aan deze eisen voldoen

De komst van draadloze oortjes heeft het voor sporters wereldwijd aanzienlijk gemakkelijker gemaakt. Muziek luisteren tijdens het hardlopen, fitnessen of fietsen is heerlijk, maar de draad zat altijd in de weg, de oortjes vielen uit als je zweette en de bediening moest gewoon via je apparaat gebeuren. Met de komst van draadloze oordopjes is het een stuk gemakkelijker geworden en kun je echt ongestoord naar je favoriete muziek luisteren terwijl je aan het sporten bent. Wil jij oortjes aanschaffen met dit doeleinde, dan moeten ze wel aan een aantal eisen voldoen.

Close Upfotografie Van Een Vrouw
  1. Draadloze oortjes die goed vastzitten

Het laatste wat je wilt tijdens het sporten is oortjes die continu uitvallen. En dat is wel een probleem als je veel beweegt, springt en zweet. Er zijn dan ook speciale draadloze oordopjes die extra goed bevestigd kunnen worden in je oren. Dat kan met een haak die om je oren heen gaat of met een wingtip die in je oorschelp geplaatst wordt. Er zijn ook draadloze oortjes met een touwtje of beugel ertussen, maar deze zijn tijdens het sporten minder praktisch. Ze kunnen gaan irriteren als je veel beweegt en zweet.

  1. Zweet- en regenbestendig

Als je sport, dan worden je oordopjes nat. Je zweet en dat komt ook op de oordopjes terecht. Misschien ben je wel buiten aan het hardlopen en begint het te regenen. In Nederland is dat geen vreemde situatie. Het is dus belangrijk dat je draadloze oortjes waterdicht zijn, of tenminste spatwaterdicht. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat ze defect raken terwijl je met je workout bezig bent.

  1. Geluid van buiten blijft hoorbaar

In de meeste situaties wil je draadloze oortjes aanschaffen die zoveel mogelijk geluid van buiten blokkeren, maar als je hardloopt of fietst, dan is het veiliger als je geluid van buiten kunt blijven horen. Je weet dan als je op de weg bent of er een auto achter je zit, of een ander voertuig. Deze eis is vooral belangrijk als je veel buiten sport. Oordopjes die in dat soort situaties geluid doorlaten kunnen je leven redden.

  1. Een handige bediening

Een laatste eis die je mogelijk aan je draadloze oortjes hebt als je deze wilt gebruiken tijdens het sporten is dat ze gemakkelijk te bedienen zijn. Als je een keer een nummer hoort dat je niet motiveert, dan wil je deze zo snel mogelijk doorspoelen. En dan zonder dat je je telefoon moet pakken. Ook het volume moet gemakkelijk te verstellen zijn. Kies dus voor oortjes die je met een tikje bedient. Twee tikjes is het volgende nummer, bijvoorbeeld, en ingedrukt houden betekent dat het volume harder wordt. 

De ideale oordopjes voor tijdens het sporten

De bovenstaande eisen zijn belangrijk als je draadloze oortjes gaat kopen voor bij het sporten en zullen je leven dan een stuk gemakkelijker maken. Vergeet ook niet dat een goede bass je motiveert een kilometer extra te rennen en je persoonlijke records te verbreken. En bestel ze natuurlijk bij Rolfstone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *